Байерн Мюнхен разгроми с 4:0 Майнц 05 в двубой от осминафиналите за Купата на Германия. Жоао

...
Байерн Мюнхен разгроми с 4:0 Майнц 05 в двубой от осминафиналите за Купата на Германия. Жоао
Коментари Харесай

Байерн си върна самочувствието с разгром срещу Майнц, Кансело блести в дебюта си

Байерн Мюнхен разгроми с 4:0 Майнц 05 в дуел от осминафиналите за Купата на Германия. Жоао Кансело направи мощен дебют за баварците, като се регистрира с асистенция за гола на Ерик Максим Чупо-Мотинг, който откри резултата в 17-ата минута. До почивката Джамал Мусиала и Льорой Сане взеха решение срещата в интерес на гранда от Мюнхен, а резервата Алфонсо Дейвис постави точка на разногласието в 84-ата минута.

Байерн беше в много неуверена форма през последните седмици и записа три следващи равенства в Бундеслигата, които стопиха преднината му на върха единствено на 1 точка. Майнц натрупа самочувствие през уикенда, когато разгроми Бохум с 5:2, само че през днешния ден не съумя да сервира сензация против хегемона в немския футбол.

Гостите излязоха пределно стимулирани освен поради неубедителните си резултати през 2023 година, само че и тъй като изгубиха предходните си две визити в Майнц. Първият късмет се откри пред Чупо-Мотинг след центриране на Мюлер, а след това и Сане стреля около вратата от добра позиция. Грешка в отбраната на Байерн можеше да докара до изненадващо попадение за Майнц, само че Аймен Баркок не уцели добре топката и я прати високо в навън.

В 10-ата минута Коман овладя дълго подаване и опита да се разпише от дребен ъгъл, само че Дамен мазета с крайник. Надмощието на Байерн продължи и в 18-ата минута крепостта на домакините падна. Кансело ловко задържа топката и насочи съвършено центриране към Чупо-Мотинг, който доста технично откри резултата. Скоро след гола Чупо-Мотинг още веднъж влезе рисково в наказателното поле, само че офанзивата не приключи с изстрел. 

Преднината успокои футболистите на Нагелсман и те с лекост изскачаха на голови позиции. В 30-ата минута Мюлер елегантно овладя овладя топката и подаде на Мусиала, а той безпроблемно я насочи в мрежата. не след дълго Кимих уцели гредата, а Павар беше неакуратен при добавката. Малко преди края на полувремето Чупо-Мотинг сподели отлична ориентировка с тил към вратата и изведе зад отбраната Сане, а за него остана от близко да направи резултата типичен.

Бо Свенсон прдприе две смени на почивката. Той извади от игра Аарон Мартин и Леандро Барейро, а техните места заеха Александер Хак и Жае-Сун Лий. Домакините се пробваха да са по-активни на старта на второто полувреме, само че имаха шанс, че Мюлер не заби четвърти гол във вратата им. Капитанът на Байерн стреля по тревата, само че резервата Хак спря топката малко пред голлинията. 

В 60-ата минута Антони Каси насочи фалцов удар, който мина на сантиметри от гредата. Малко по-късно пристигна и първият прецизен изстрел на Майнц, само че Айорк не затрудни Зомер. В средата на втората част в игра за Байерн влязоха Райън Гравенберх и Дейли Блинд. Баварците очевидно понижиха темпото и към този момент разчитаха единствено на контраатаки. При една от тях Хак беше на път да сгреши съдбовно, само че Дамен излезе в точния момент и почисти.

Четвърт час преди края появилият се вместо Кансело Алфонсо Дейвис показва скоростта си и потърси пас към Чупо-Мотинг, само че Дамен внимаваше. Стражът на Майнц се намеси и при подъл изстрел на Гравенберх. В 84-ата минута Кимих центрира и Алфонсо Дейвис означи едно от дребното си попадения с глава, оформяйки изразителната победа на Байерн. В заключителните минути от постоянното време Александер Хак получи червен картон и Майнц приключи в понижен състав.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР